Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 18 de febrer del 2012

Volta a Peu a la Font d’En Carròs: 11 - febrer - 2012

Organitzada pel Grup Esportiu La Carena i inscripció a la web de Somesport (molt bona idea la publicitat dels llocs per a sopar). Per a mi, anant sense GPS i al no ser de La Safor, em va resultar molt difícil trobar el poble, ja que no hi ha moltes indicacions, i hi ha molts pobles propers i moltes rotondes. Els altres anys vaig aparcar només a l’entrada del poble, tanmateix enguany teníem preparat just al carrer de l’entrada (a l’esquerra) un pàrquing, això sí, un poc menut, però que estava a uns 2 o 3 minuts, calfant, de l’eixida.
 Enguany no hi havia cap cua  per a recollir els regals: motxilla (d’eixes que jo utilitze per a guardar roba bruta) i calcetins d’una bona marca i qualitat, Lurbel, que estaven personalitzats amb els motius de la cursa, però que segons sembla hi havia el problema que tots eren de la talla 39 a la 42, és a dir, que no li serviria a tot el món. I com els cotxes estan tan prop de la recollida, hi ha temps de sobra per a deixar-ho al cotxe i córrer sense res.
La cursa eren 10,1 km, amb el GPS 10 km, amb dos voltes d’uns 5 km, però que no són el mateix recorregut completament. La primera volta són 2 km urbans, al principi més bé plans, i a partir del pas per l’eixida comença a ser una cursa tobogan de pujades i baixades, però no massa dura, són més bé unes pujades llargues i continuades, però de poca pendent (les úniques pendents més empinades no seran de més de 50 o 100 metres). Per contra, les baixades sí que tenen un alt percentatge, però sobretot cal criticar l’estat penós de la baixada que hi ha just després de la rampa de pujada forta (de pocs metres), plena de pedres, clots i trossos de rajola d’eixa que talla les soles de les sabatilles. La segona volta, comparada amb la primera volta, només es diferenciarà en un quilòmetre i escats, ja que no fas tanta volta pel poble i fas eixa poca distància entre camps de tarongers, m’imagine que per evitar la coincidència entre els primers i els últims.
RESUM APROXIMAT DEL RECORREGUT
0 - 1,5: Baixada i pla pel poble, asfalt.
1,5 - 3: Sobretot són les pujades, en asfalt, de poca pendent, excepte dos pujades seguides més fortes, i la part de baixada amb l’estat fatal de terra entre les dos.
3 - 5: Baixada (part empedrada i després asfalt), uns pocs metres plans, baixada forta i pla fins a meta (al km 4,5), i repetim la baixada del principi.
5 - 6,3: Pla entre camps i asfalt.
6,3 - 8: Fas una xicoteta part no vista abans, però quan comença la pujada, poc després, que tornes a entrar al poble, tornaràs a coincidir amb el recorregut fet a la primera volta, més o menys al km 7.
8 - 10: Repetim allò fet entre els km 3 i 5 de baixada i pla.
Esta és la carrera de Sant Valentí, la dels enamorats, i ho dic perquè a les parelles que s’han inscrit com a tal i arriben a meta i es besen, tenen un regal afegit (em caldrà esbrinar què era) i a totes les xiques els van regalar una planteta. Per a tots els corredors els tocava una bossa amb papes, sobaos, xocolata, batut, aigua i dos taronges, a banda de l’Aquarius.
Enllaç a les fotos de Vicent Esteve i Calygat.